استاد دانشگاه زیمبابوه تأکید کرد: مسلمانان در اتحاد با یکدیگر و تبدیل شدن به امت واحده ناکام مانده اند و به همین دلیل باید هزینه های هنگفتی را تحمل کنند.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان تصریح کرد: اگر فضای حاکم بر جامعه، فضای صمیمیت، اخوت و برادری باشد، طبعاً درگیری، نزاع و تفرق کمتر خواهد بود و اتحاد و انسجام امت اسلامی وضعیت مطلوب خودش را خواهد داشت.
در سالروز ولادت با سعادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلیاللهعلیهوآله و حضرت امام جعفر صادق علیهالسلام، جمعی از مردم و مسئولان کشور و مهمانان شرکتکننده در کنفرانس وحدت اسلامی با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
همزمان با هفدهم ربیعالاول سالروز میلاد پیامبر اسلام (ص) و امام صادق (ع)، رهبر انقلاب اسلامی امروز در دیدار جمعی از مسئولان نظام و میهمانان خارجی شرکت کننده در کنفرانس وحدت، مهمترین نیاز امت اسلامی برای نقش آفرینی و دستیابی به جایگاه رفیع در هندسه جدید قدرت را اتحاد و انسجام دانستند.
مدیر حوزه علمیه حامد قره تپه بندر ترکمن بیان کرد: بزرگان و رهبران جهان اسلام باید با استعانت به دستورات الهی مبتنی بر اخوت و برادری جلسات متعددی را با هدف تقریب و هم اندیشی پیرامون مسائل روز جهان اسلام برقرار کنند تا مشکلات امت اسلامی مرتفع گردد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ولایت ایرانشهر، بیان کرد: تقریب و وحدت کلمه می تواند دستاوردهای مختلفی به همراه داشته باشد؛ اولین دستاورد آن تسلط امت اسلامی بر سرنوشت خود و رهایی از سلطه بیگانگان است که یکی از دستاوردهای پر افتخار تقریب و همگرایی محسوب می شود.
دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: در مواجهه با ادیان و مذاهب به طور مستقیم و غیر مستقیم باید در نظر گرفت که احترام به آرا و اعتقادات طرف مقابل بسیار حائز اهمیت است به این معنا که در صورت دارا بودن حقانیت، باید توضیحات خود را ارائه دهیم.
ماموستا جلال مرادی با بیان اینکه «وحدت» خميرمايه حيات بشريت و زيرساخت تمدن اسلامی است، عنوان کرد: وحدت امت اسلامی، از اصول مورد تأکید پیامبر(ص) و اهلبیت(ع) ایشان بوده است، از منظر آنان اقتدار مسلمانان در پرتوی وحدت است و وحدت امت اسلامی از راهبردهای بنیادین و اساسی اقتدار امت اسلامی در تمام اعصار و قرون است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی سه پروژه اتهامی غرب غارتگر علیه جهان اسلام را اسلام هراسی، شیعه سازی و ایرانی سازی عنوان و بر لزوم مقابله با نقشه های غرب تأکید کرد.
مدرس حوزه علمیه اهل سنت اظهار داشت: وحدت امت اسلامی یک استراتژی مهم و واقعی برای پیشبرد اهداف اسلام است که باید همیشه مورد توجه مسلمانان باشد زیرا مقطعی نیست.
مدرس مدرسه علوم دینی فخر المدارس تربت جام گفت: حیات پیامبر و شاگردانش و اهل بیت نشان می دهد، اینها همان قرآن های متحرک بودند که در جامعه اسلامی تردد داشتند. بنابراین اهل ایمان نیازمند بازگشت به قرآن و پیروی از سیره پیامبر خدا هستند.
امام جمعه موقت شهرستان جوانرود گفت: بسیاری از افراد برداشت صحیحی از وحدت نداشته و تصور می کنند که وحدت به معنی حذف مذاهب اسلامی و قرار دادن یکی از مذاهب به جای همه آنهاست، در حالی که وحدت به معنی گسترش فرهنگ تحمل و قبول اختلافات و پذیرش عقاید مخالفان و احترام به مقدسات همدیگر است.
نماینده ولیفقیه در آذربایجانغربی و امام جمعه ارومیه با اشاره به راهکار جلوگیری از تعرض و فشار به اقلیتهای مسلمان در کشورهای مختلف جهان گفت: بیتردید وحدت و اتحاد مسلمانان در این زمینه راهگشا است و اگر همه عالم اسلامی با یکدیگر متحد باشند و در این زمینه عکسالعمل نشان دهند، بیتردید جلوی این مسئله گرفته میشود.
شیخ دشت میان اظهار کرد: باید یک سازمان فرامذهبی و به دور از تعصبات قومی میان کشورهای اسلامی ایجاد شود. سازمانی که یک پشتیبان اجرایی داشته باشد تا یک نظارت بین المللی بی طرف در عملکرد امت اسلام وجود داشته باشد.
فریدی با بیان اینکه رسول خدا (ص) برای وحدت امت، یک تفکر و تصور نبوی برای مسلمانان به یادگار گذاشته است، تصریح کرد: اگر امت اسلام حول یک محور جمع شوند، میتوانند وحدت خود را به دست بیاورند و بیماری تفرقه را درمان کنند.